Kontantkort

4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-40GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
5-100 GB
från 145 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen bindningstid
3-obegränsad GB
från 219 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 mobilabonnemang


Månadsvid

Ingen bindningstid
2 GB - obegränsat
Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Idag använder de flesta sina mobiltelefoner i vardagen. Den gamla fasta telefonen har blivit ersatt av något mer mobilt och många gånger mer praktiskt. Mobiltelefonen har såklart jättemånga fördelar. Den främsta är kanske att du kan använda den nästan var som helst och att du kan använda den till mycket mer än att bara ringa samtal och skicka sms. 

Givetvis kostar det att använda en mobiltelefon. Både att ringa samtal och skicka sms och surfa. Den vanligaste lösningen idag är att man har ett abonnemang där man betalar en avgift varje månad där en viss mängd samtal, sms och surf ingår. Om man går över den satta gränsen behöver man ofta betala lite extra. Man betalar alltså i efterhand. Om du av någon anledning inte vill eller kan ha abonnemang finns det även ett annat alternativ: kontantkortet. Kontantkortet är smidigt och enkelt att använda. Istället för att betala i efterhand så betalar du i förtid – du vet alltså alltid precis hur mycket pengar du gör av med. Det finns flera olika leverantörer att välja på när det kommer till kontantkort. Många av de stora leverantörerna erbjuder den här tjänsten, men det finns även lågprisoperatörer och andra uppstickare med fina erbjudanden. 

Så fungerar ett kontantkort 

I början, när mobiltelefonen kom och blev populär, var kontantkortet den absolut populäraste lösningen. På senare år har abonnemanget tagit över den platsen, men kontantkorten finns såklart fortfarande kvar och används av många. 

Om man har en mobiltelefon med kontantkort laddar man enkelt på pengar på kortet för att sedan kunna ringa, sms:a och surfa. Man kan använda sin telefon tills pengarna tar slut, sen måste man fylla på igen. Man kan både köpa, och fylla på, kontantkort i olika butiker eller på nätet. Att tanka kontantkort är enkelt och det är ett bra alternativ för dig som i förväg vill ha koll på hur mycket pengar du gör av med. Det är också ett bra alternativ för barn som till exempel inte kan teckna abonnemang och som dessutom kanske inte kan ha den friheten som ett abonnemang ger i förhållande till kontantkortet.

Operatörer som har kontantkort

De flesta stora operatörer i Sverige erbjuder kontantkort. De erbjuder ofta flera olika varianter med olika erbjudanden. Ett visst kontantkort kan till exempel passa den som inte ringer särskilt ofta medan ett annat kan passa den som ringer många samtal utomlands. 

Viktigt att komma ihåg är att de flesta kontantkort bara fungerar i Sverige – så om man ska ut och resa kan det vara bra att kolla på en annan lösning. 

Comviq

Comviq har en mängd olika kontantkort att välja på. De gäller antingen i en vecka, en månad eller ett helt år. De erbjuder tre olika kontantkort med Fastpris. Med dessa kontantkort får man antingen fria samtal och sms eller ett begränsat antal minuter. Kontantkortet Amigo ger extra billiga samtal till utlandet, och kontantkortet Standard är perfekt för den som kanske inte ringer så ofta. 

Hallon

Kontantkorten Hallon erbjuder liknar på många sätt de abonnemang operatören erbjuder. Det finns fem olika varianter som endas skiljer sig åt när det kommer till mängden surf. Alla samtal och sms är fria, så det är egentligen bara surfen man måste välja. 

 

Frågor och svar om kontantkort

Vilket är det bästa kontantkortet?

På vår sida hittar du de bästa kontantkorten. Vi har listat de kontantkorten vi rekommenderar i tabellen högst upp på sidan. Använd länkarna och läs mer hos respektive operatör.

Vad köper jag ett kontantkort?

Kontantkort kan köpas över internet hos respektive operatör. Du hittar de operatörer vi rekommenderar i topplistan högre upp på sidan. Kontantkort kan även köpas i mataffärer, Pressbyrån, 7-Eleven och andra butiker.

Vad kostar ett kontantkort?

Om du köper kontantkortet över internet via operatören kostar det vanligtvis ingenting. För att kunna använda kontantkortet behöver du dock ladda ner med saldo, vilket kostar. hur mycket det kostar beror på vilken laddning du valt. Läs mer om kontantkort på vår sida.

Vad är skillnaden mellan abonnemang och kontantkort?

Den största skillnaden på kontantkort och abonnemang är att du själv laddar ditt kontantkort när du känner för det, ett abonnemang är löpande och betalas varje månad. Kontantkort och abonnemang finns med olika villkor, läs mer om dessa hos operatörerna via länkarna högst upp på vår sida.

Finns kontantkort med bara surf?

Ja, det finns kontantkort som endast är laddade med surf. Dessa kontantkort kan användas som mobilt bredband i en surfplatta eller router, men kan såklart även användas i en smartphone.