Abonnemangstyper

4G

Fello mobilabonnemang

Halva priset första månaderna!

Fria samtal & Sms

Ingen Bindningstid
2-22GB
från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla mobilabonnemang

Rabatt första månaderna!

Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-100
från 110 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Chili mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen Bindningstid
Obegränsad GB
från 129 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
5-100 GB
från 145 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-40GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telness mobilabonnemang

Företagsabonnemang

Månadsvis

Ingen bindningstid
3-100 GB
från 229 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 mobilabonnemang


Månadsvid

Ingen bindningstid
2 GB - obegränsat
Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen bindningstid
3-obegränsad GB
från 219 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Att orientera i mobilabonnemangsdjungeln

Idag bevittnar vi en stormig utveckling när det gäller både mobiltelefoner och dess abonnemang. Det finns många olika erbjudanden på marknaden som kontinuerligt ändrar form och kostnad. Som alltid gäller det att välja något som passar ens egna preferenser. Frågorna man ska ställa sig själv när man står inför det valet är hur mycket man vill ringa och surfa på mobilen. Även om man har ett tydligt svar på den frågan kan det vara riktigt svårt att orientera sig i mobildjungeln. Vilka abonnemangstyper det finns och hur väl de passar kan du läsa om nedan.

Abonnemangstyper

Det är oftast priset som är avgörande vid vårt val av mobilabonnemang. Moderna smartphones och en stor datatrafik leder till höga räkningar oberoende av vilket abonnemang man faktiskt har. Så vill man kunna ladda ner det mesta på nätet bör man vara beredd på att betala för det. Priset är dock inte allt. Täckning och en god kundservice spelar en stor roll när du väljer operatör. I nuläget satsar marknaden på följande alternativ:

Abonnemang med fast kostnad

Operatörerna erbjuder i de flesta fall ett fastprisabonnemang. I det ingår många eller obegränsade samtalsminuter och SMS. Till det kommer även en viss mängd datatrafik. I de flesta fall är samtalen och SMS:en fria inom Sverige, vilket betyder att det man egentligen behöver ta hänsyn till är hur mycket man surfar med sin mobil varje månad. 

Fördelen med den här typen av abonnemang är att man slipper tänka på månadskostnaden. Varje månad vet man exakt hur mycket som ska betalas för mobiltelefonen. Nackdelen är att abonnemangets prisnivå inte motsvarar ditt reella användande av de erbjudna tjänsterna.

Rörligt abonnemang

Ett rörligt abonnemang passar dig som pratar och surfar mindre. Grundsumman i månaden är lägre än det fasta abonnemanget. Utöver den måste du dock betala varje samtalsminut och SMS. Vad dessa kostnader ligger på beror givetvis på den utvalda operatören.

Kontaktkort

De klassiska kontantkorten har utvecklats ytterligare och erbjuder även datatrafik. Logiken bakom kontantkorten är dock oförändrad. Du betalar en viss summa i förväg som inkluderar mobilsamtal, SMS och datatrafik. Självklart finns det alternativ med ett fast pris. Kontantkortet passar dig som vill avsätta en bestämd summa i förväg och försöka hålla dig till det beloppet. Det kan även passa bra för dig som inte ringer eller skickar meddelanden så ofta, och som heller inte surfar med sin telefon. Tänk på att det är datatrafiken som brukar dra iväg, så håll koll på den så att ditt kontantkort inte töms för fort.

Virtuella operatörer

De virtuella operatörerna står för lägre avgifter. Oftast är täckningen densamma men du har inte samma tillgång till kundtjänst som hos de större och mer etablerade operatörerna. Kundtjänst finns såklart, men man kan ofta inte ringa till den eller gå till en butik. Istället kan man chatta eller skicka e-post. För många fungerar det här precis lika bra eftersom det är sällan man faktiskt behöver hjälp från supporten. 

Tack vare den begränsade supporten kan de virtuella lågprisoperatörerna erbjuder längre priser. Då får man fråga sig själv om man tycker att det är värt det eller inte. 

Frågor och svar om abonnemangstyper

 

Vilka abonnemang finns?

Det finns abonnemang med fast pris, då ingår ett visst antal (eller fria) samtal och meddelanden under en månad plus datasurf. Rörliga abonnemang innebär att du betalar för varje samtal du ringer och sms du skickar. Läs mer om olika abonnemangstyper, och hitta rätt abonnemang för dig, på vår sida.

Vilken abonnemangstyp är billigast?

Vilket abonnemang som är billigast beror på hur man använder sitt abonnemang. Om man ringer och sms:ar mycket kan ett abonnemang med fast pris bli billigast, men om man ringer mer sällan kan ett abonnemang med rörligt pris bli billigare.

Vilken operatör är billigast?

De virtuella operatörerna är ofta billigast. Vi rekommenderar bland annat Hallon och Vimla. I tabellen högst upp på sidan hittar du aktuella priser och erbjudanden från de bästa och billigaste operatörerna.

Vilket abonnemang ska jag välja?

Välj det abonnemang som passar dina mobilvanor. Använder du din telefon mycket? Välj fast pris. använder du din telefon mer sällan? Välj rörligt pris eller kontantkort. Läs mer om vad du ska tänka på i texten på vår sida.

Vad ingår i ett mobilabonnemang?

I ett abonnemang med fast pris ingår samtal, sms och surf. Mängden kan vara begränsad eller obegränsad beroende på vilket abonnemang du valt. Med ett abonnemang med rörligt pris betalar du en öppningsavgift och minutavgift för varje samtal du ringer. Du betalar även en avgift för varje sms du skickar.